23 Aralık 2012 Pazar

Taçsız Kral Huavei "Ascend D2 1.5GHz" ile iddalı


2012 yılında önemli bir yükseliş içerisinde olan Çin merkezli üretici son dönemlerde hakkında iddiaların yoğunlaştığı ve CES 2013 etkinliğinde resmiyet kazanarak kullanıcılara sunulacak Huawei Ascend D2’yi basının karşısına çıkardı. Teknik özellikler detaylı olarak sunulmadı fakat elde edilen özelliklere göz attığımızda;





5-inç boyutunda ve 1080 x 1920p çözünürlük sunan Full HD ekrana sahip telefon ilk aşamada Android 4.1 ya da 4.2 Jelly Bean ile çalışacak. Paylaşılan görselde dikkat çeken bir nokta ise ön bölümde yer alan üç adet kapasitif dokunmatik tuşların yerine Android 4.0 ile karşımıza çıkan ekran içerisinde tuşları görüyoruz. Şirket telefonda kendi geliştirdiği Emotion UI arayüzünün son halini telefona konumlandıracak.

1.5GHz saat hızında çalışan dört çekirdekli firmanın kendi üretimi K3V CPU biriminin yanı sıra arka bölüde led flaşlı ve 1080p video kaydı destekleyen 13mp kamera kullanılıyor. Akıllı telefonlarda karşımıza çıkan en büyük sorunlardan bir tanesi olan pilin Ascend D2’de karşımıza çıkmayacağını görüyoruz. 3000mAh kapasiteli pil yoğun kullanımda bile tam gün deneyim sunacaktır.








kaynak: http://www.andronova.net ( gsmarena.com )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder