23 Aralık 2012 Pazar

Galaxy Note 2


Galaxy Note 2, özellikle büyük ekranlı ve iyi dokunmatik mekanizmaya sahip telefonlardan hoşlananlar için an itibarıyla en iyi tercih konumunda. Hatta onun için sadece telefon değil, bir tablet yakıştırmasını bile yapabiliriz. Bu cüreti, özel kaleminden ve 5.5 inç değerindeki Super Amoled ekranından alıyoruz. Birçok güzel özellik, taşınabilir dev bir ekranın altında, parmaklarımızın ucuna sunulmuş.


Şimdi gelelim ürünümüzün detaylarına..
Android 4.1.1 işletim sistemiyle gelen Galaxy Note 2, Samsung'un TouchWiz "Nature UX" arayüzünü kullanıyor. Ana ekran modu ayarlamalarından size en uygun menü düzeneğini oluşturabildiğiniz gibi, en çok kullanan uygulamalarınızı ve Widget'larınızı ayarlayarak kendinize özgü kullanım düzeneğinizi hazırlayabiliyorsunuz.
Cihazla birlikte gelen yazılımlara, Dropbox, PaperArtist ve S Voice gibi örnekler verebiliriz. Örneğin S Voice sayesinde, Internet'te sesli aramalar yapabiliyorsunuz. Home tuşuna bir süre basılı tuttuğunuzda devreye giriyor ve telefona komut veriyorsunuz, o da size aradığınız başlık hakkında bilgi veriyor. Eğer bahsettiğiniz şey ile örtüşüyorsa, kısa süre sonra da sonuçları görüyorsunuz. Bu arada Internet'te arama işlemini, kalemle yazdığınız kelimelerle de gerçekleştirebiliyorsunuz. Bir diğer dikkat çekici özellik de Allshare Cast. Bunun sayesinde HDMI aracılığıyla Galaxy Note 2'nin görüntüsünü başka bir cihaza aktarabiliyorsunuz.
Menüler arası geçişler, uygulamalara giriş ve çıkışlar gerçekten çok hızlı. Adeta telefonu kurcalamaktan zevk alıyorsunuz diyebilirim. Arka planda birden fazla uygulama çalışıyor olmasına rağmen performans konusunda önemli bir sıkıntı yaşamıyorsunuz, tabii bunda 2GB RAM unsurunun da önemi büyük.
Galaxy Note 2, 4 çekirdekli 1.6 GHz Cortex-A9 işlemci ve 2GB RAM'den güç alıyor. Bu ikili, cihazda yapmak istediğiniz en ekstrem işlemlere kadar performanslı bir yapı sunuyor. Özellikle, birden fazla açılabilir Pop-Up menüler çalışırken fark edebiliyorsunuz ne kadar güçlü olduğunu. Ekranın alt kısmında video açıkken, üst kısımda Internet'te gezebiliyorsunuz. Bu iki farklı işlemi aynı anda yapan ve görüntüleyen Galaxy Note 2, herhangi bir yavaşlama yaşamıyor.
kaynak : http://www.teknokulis.com





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder