23 Aralık 2012 Pazar

Samsung Galaxy S3 Mini


Samsung'un milyonlarca satan Galaxy S3 modelinin piyasaya çıkmasının üzerinden yaklaşık 8 ay geçti. Bizler Galaxy S3'ün önüne geçecek bir amiral gemisi beklerken Galaxy S3 Mini ortaya çıktı. Spekülasyonlara dayalı haberlerle kullanıcıları heyecanlandıran Galaxy S3 Mini, resmi duyuruyla birlikte biraz hayal kırıklığı yaratsa da, kendi klasmanında iddialı bir akıllı telefon olarak karşımızda. 
Kısa bir süre önce ofisimize ulaşan Galaxy S3 Mini'nin detaylarını bu incelemede sizlere aktaracağız. Bakalım bu minik Galaxy S3 bizlere neler vaat ediyor. 

Tasarım

Galaxy S3 Mini, ilk bakış itibarıyla Galaxy S3'ün aynısının küçültülmüş hali gibi görünüyor. Detaylara inildiğinde, ağabeyine oranla biraz daha tombul bir yapıda olduğu dikkat çeken Galaxy S3 Mini, 111,5 gram ağırlığa ve 9,9mm kalınlığa sahip.
Galaxy S3 Mini, tıpkı ağabeyi gibi parlak polikarbonat kasaya sahip. Telefon ele rahatlıkla oturuyor, kayıp düşecekmiş hissi oluşturmuyor. Bu kasa bazı kullanıcılar tarafından ağır eleştiriler alıyor olsa da, bizce genel olarak şık görünüyor.
Telefona karşıdan baktığımızda ilk dikkatimizi çeken öge; 4 inç boyutlu ekran ve bu ekranı koruyan yuvarlak hatlı Corning Gorilla Glass 2 ekran camı oluyor. 
Galaxy S3 Mini'nin camı çizilmeye ve kırılmaya dayanıklı yapıya sahip. Bu doğrultuda telefonu kullanırken -kılcal çizikler hariç- çiziklerden korkmanıza gerek yok. 
Ekranın üst kısmında ön kamera, yakınlık sensörü, ortam ışığı sensörü ve ahize yer alıyor. 
Alt kısımdaysa yine Galaxy S3'te olduğu gibi iki dokunmatik, bir fiziksel fonksiyon tuşu bulunuyor. 


Ekran 
Galaxy S3 Mini'de 4 inç boyutlu 800 x 480 piksel çözünürlüklü Super AMOLED kapasitif dokunmatik ekran bulunuyor. Bu ekran - boyut oranı, 233ppi'lık piksel yoğunluğunu ortaya çıkarıyor. Ekran Corning Glass 2 çizilmeye ve kırılmaya dayanıklı camla korunuyor. Bu cam hem sağlamlık, hem de kayganlık konusunda tatmin edici yapıda. 
 


Donanım - Performans 
Galaxy S3 Mini'de maalesef Galaxy S3 kadar güçlü bir donanım yok. Adı ilk duyulduğunda kullanıcılarda Galaxy S3'ün gücünün 4 inç ekranlı bir telefona sığdırılacağı hissi oluştu, ancak Galaxy S3 mini'ye güç veren donanım Exynos 4412 quad çipset değil, NovaThor U8420 çipset. 
Galaxy S3 Mini'nin çipseti üzerinde 1GHz çift çekirdekli ARM Cortex-A9 işlemci ve Mali-400 GPU bulunuyor. Bu ikili, 1GB RAM ve 8/16GB dahili depolama alanıyla desteklenmiş. Telefonda bulunan microSD kart sayesinde depolama alanına 32GB eklenebiliyor. Mevcut donanıma baktığımızda Galaxy S3 Mini; HTC Desire X ve Xperia sola ile yakın bir seviyede.



Kaynak: http://www.techno-labs.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder